Några nya idéer om våra shoppingvanor hos e-handlarna

Handlar du på nätet? Gillar eller ogillar du det? Vilka tycker du är för- och nackdelarna med att handla online istället för i butik? Nedan berättar fyra olika personer vad de anser om näthandel och hur de de ser på det hela. 

Föredrar du att använda dator eller mobil när du handlar på nätet och var brukar du då befinna dig?

Anders: Jag brukar använda en dator för att köpa med eftersom jag tycker det är lättare då   att navigera runt på webbplatserna. Är jag lat eller på språng köper jag med min mobil.  Om det är något jag köpt förut eller ett märke jag känner till så använder jag också min mobil men om jag vill undersöka närmare genom att titta på recensioner så är det lättare för mig att använda datorn. En butik som jag ibland handlar hos på nätet är är super butiken cdon. De ger ut rabatter via andra sajter. Jag googlar till exempel “rabattkod cdon 10” och får då alltid upp några alternativ som ger mig 10 procents rabatt. En sådan rabatt kan göra stor skillnad för plånboken vid ett större köp.

Bengt: Mestadels min telefon, för det är så lätt och går så snabbt. Jag kan då kolla och köpa något när som helst på dagen, vanligtvis på min pendling till och från jobbet eller medan jag tittar på tv. Min dator brukar jag bara använda om jag redan är inloggad på den som när jag är på lunch eller om jag jobbar på kvällen.

Cecilia: Blandning mellan mobil och bärbar dator. Jag föredrar att shoppa på min bärbara men ibland är jag på långa tågresor och då använder jag hellre min mobil om jag ska köpa något.

David: Jag börjar ofta en sökning på min mobil och så slutför jag mitt köp på datorn. Då det är lättare att fylla i alla uppgifter och betala.

10 rabattkoder hos cdon finns att hämta!

Vilka är de vanligaste problemen som uppstår du när du handlar online? Hur hjälper nätbutikerna dig att lösa dessa?

Anders: Det verkar som att jag drabbats av någon förbannelse när det kommer till själva leveranserna! Jag har haft saker som efter jag gjort beställning visas vara slut i lager och sådant som inte kommit fram alls. Vanligtvis är butikernas personal väldigt förstående och brukar kunna lösa problemen. Har även varit med om att sådant jag köpt varit trasigt men vanligtvis är det inga problem att få ersättning även från onlinebutiker.

Bengt: Leverans av skadade varor är vanligtvis det största problemet som är ganska lätt att lösa. Du kan spåra ditt föremål eller skicka bilder av skadade föremål till kundtjänst för att få ersättning eller att byta varor. Det enda andra problemet jag har är om det tar för lång tid att slutföra mitt köp. Ofta har jag inte tid att fylla i alla mina detaljer eller så är sidan inte användarvänligt nog.

Cecilia: Huvudproblemen har varit leverans relaterade för mig, som när jag beställde en säng och gaveln inte kom med på samma gång. Så den kunde inte monteras på en vecka vilket var mycket frustrerande!, jag fick sedan visserligen leveransen gratis men det tycker jag inte var något att hänga i julgranen.

David: Att en support chat finns är vanligt nu på de flesta webbplatser för att snabbt kunna svara på produktfrågor, vilket är väldigt bra då det kan vara irriterande att vänta på svar via mailen.

Hur identifierar du pålitliga internethandlare?

Anders: Jag är öppen för att handla från ställen jag inte har hört talas om innan men för att säkerställa att de är pålitliga ser jag om de har några omdömen eller recensioner. Om de inte har det, skulle jag vara försiktig. Det finns massor av små företag där ute som behöver kunder så jag gillar att köpa från dem men jag vill först veta att jag kan lita på dem, så därför kollar jag alltid omdömena och om det finns några.

Bengt: Jag brukar hålla mig till dom sidor jag känner till, men hittar jag något nytt så försöker jag alltid få rekommendationer, eller hitta omdömen. Särskilt om priset verkar för bra för att vara sant.

Cecilia: Jag handlar huvudsakligen med välkända varumärken, företag som jag har köpt från tidigare, eller en webbplats som någon har rekommenderat för mig.

David: Jag brukar handla med kända varumärken eller de som syns mycket på nätet. Jag väljer också många sidor som mina vänner tipsar mig om.